PFL Sombor : Skupo plaćene greške posle prekida

Premijerna utakmica prolećnog dela prvenstva Područne Lige Sombor, igrana u Staparu, između domaćeg Hajduka i gostiju iz Stanišića, nagovestila je dobru sezonu, pre svega domaće ekipe zbog pobede, a i gostiju, koji su uprkos porazu , pružili dobru partiju na ovome gostovanju.Prohladno vreme nije bilo pogodno gledaocima da isprate ovaj meč na igralištu Hajduka,a ni samim akterima nije bilo lako igrati na raskvašenom terenu, gde je na pojedinim mestima ležala i voda od poslednjih kiša. Uprkos svemu tome fudbaleri domaćina sasvim zasluženo su slavili na ovoj utakmici, pobedivši stanišićane sa 3:1, a gosti su zahvaljujući greškama posle prekida primili golove i doživeli poraz, posle kojeg su pali na tabeli Područne Lige.

Prvu grešku gostiju posle prekida, odnosno kornera u 3 minuti, kojeg je izveo Stanić, visoki Božić je pretvorio u vođstvo od 1:0, udarcem glavom u nebranjeni deo mreže Vukadinovića. . U nastavku utakmice gosti su imali zrelije i bolje prilike za izjednačenje i možda vođstvo , ali su im se napadači spetljali i obrukali. U jednom momentu pogodili su i stativu golmana Stojanovića.

Nastavak utakmice u drugom poluvremenu u potpunosti je pripao fudbalerima Hajduka, i u 60 minuti napad domaćina, koji je išao preko Rančića, golman gostiju osujećuje faulom, i ruši centarfora Hajduka u svom šesnaestercu, pa sudija Kiršner pokazuje na belu tačku. Svoju grešku kod faula, golman Vukadinović ispravlja kod izvođenja penala, tako što brani šut Lazića , i svoj tim ostavlja u igri za povoljan rezultat. Međutim, osam minuta kasnije, posle kornera, i povratnog dodavanja, Rančić šalje loptu iza leđa golmana gostiju za 2:0. Isti igrač, pet minuta kasnije, ulazi u šansu, i obilazi čuvara mreže gostiju, i svojim drugim golom pokopava nade za stanišićki sastav da bi se iz ovoga susreta mogao vratiti kući ne poražen.Posle ovoga vođstva, gosti padaju u formi, gube motiv da poprave nešto u igri, i poslednjih 15 minuta prolazi u nekakvim greškama, pogrešnim dodavanjima,a i domaćin , zasićen vođstvom od 3:0 samo čeka poslednji zvižduk sudije Kiršnera i kraj utakmice. Ipak, na 30 sekundi pre poslednjeg sudijinog znaka, jedan slobodan udarac sa oko 18 metara, Cvetićanin pretvara u gol , i počasnim pogotkom ublažuje zasluženi poraz u Staparu.

673

Utakmica je protekla u korektnoj atmosferi,ali je ipak dodeljeno 8 žutih kartona, nešto zbog faulova,a nešto zbog ne sportskog ponašanja samih aktera, najčešće u žaru borbe. Suđenje nije uticalo na rezultat i zaslužuje prelaznu ocenu.

PODRUČNA LIGA SOMBOR     HAJDUK –STANIŠIĆ 3:1 (1:0)

Stapar, 13. marta 2016. godine. Igralište Hajduka. Gledalaca 50. Sudija Kiršner. Pomoćnici Milanović i Haler (svi iz Sombora). Delegat Knežević (Sombor). Strelci Božić u 3, Rančić u 68 i 73 za Hajduk , a Cvetićanin u 90+3 za Stanišić . Žuti kartoni : Lukić, Božić, Staničkov i Pejić (Hajduk) , a Karabatić, D. Vukadinović, P. Vukadinović i Vračarić. Crveni kartona nije bilo Igrač utakmice Rančić (Hajduk)

HAJDUK : Stojanović , Staničkov, Nišavić (Bagić), Benčić, Pekez, Božić, Lazić (Grba), Pelengić, Rančić (Pejić), Stanić i Lukić

STANIŠIĆ: P. Vukadinović, Đurišić, M. Vukadinović, Maljković (Fuček), Karabatić, D. Vukadinović, Vračarić, Jovanović (Drča), Cvetićanin, Jagodić-Kuridža i Macura (Vračarić)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *