PFL Sombor : Rančićevi slobodnjaci za divljenje i pamćenje na derbiju u Šikari

Ljubiteljima fudbala u Somboru, ovaj vikend je pružio priliku da isprate dva derbija u dve različite lige, i nakon onog jučerašnjeg kraj pruge, danas je odigran drugi u izletničkoj šumi Šikare, gde su se sastale dve ekipe iz prigradskih naselja grada Sombora, domaća OFK Šikara i Omladinac sa Bukovca,koji su igrali u okviru XIII kola Područne Lige Sombor. Dugi niz godina ovi se timovi nisu sastajali u prvenstvenim susretima za bodove, a ovaj današnji meč privukao je pažnju ljubitelja fudbala u gradu i okolnim salašima, pa se pored ograde igrališta u Šikari okupilo nešto više od 150 gledalaca, koji su zadovoljno napustili čuveno izletište somboraca.

Lepo i sunčano vreme išlo je na ruku akterima ove utakmice, a ni motivacije kod igrača za borbenost i željom za pobedu , nije nedostajalo.Treneri obeju ekipa imali su na raspolaganju svoje najbolje igrače i susret je počeo sa najboljim sastavima i na jednoj i drugoj strani. Već na samom startu se primetilo da domaćini žele samo pobedu u ovoj utakmici prestiža, i oni su žestoko krenuli ka realizaciji zacrtanog, a samo sedam minuta im je trebalo da dođu do vođstva. Brzonogi Cvijetić je pobegao svojim čuvarima i pored istrčalog Njegomira plasirao loptu u desni ugao gola bukovčana. Jedanaest minuta kasnije bilo je već 2:0 za četu trenera Milojeva. Slobodan udarac sa razdaljine preko 25 metara dobro je izveo najbolji igrač domaćih, Nemanja Rančić i pogodio mrežu nemoćnog golmana bukovčana. Ovo vođstvo svojih ljubimaca, navijači šikare proslavili su ispaljivanjem petardi,i atmosfera je rasla, a trener gostiju je sa klupe podigao dva igrača u želji da promeni nešto u svome sastavu, koji nije dobro počeo ovaj meč.Tek što je prošlo 14 minuta od drugog vođstva, u 32 minutu je dosuđen novi slobodan udarac za domaćine skoro sa istog mesta kao i onaj kada je Rančić pogodio mrežu gostiju. Loptu je ponovo uzeo strelac drugog gola, i drugčijim šutem, preko živog zida, po sredini gola, pod prečku, neodbranjivo zatresao mrežu Njegomira. Tada je na pomolu bila katastrofa gostiju, kojima je trebalo dugo vremena da upute prvi udarac ka golu , do tada nezaposlenog Čortana.

Nastavak utakmice u drugom poluvremeu nije ličio na prvih 45 minuta igre, a ubojitost šikarčana oslabila je, jer su gosti ozbiljnije svatili situaciju u kojoj su se našli posle samo pola sata igre. Osveženja sa klupe , donela su poravnanje u igri i šansama, a gosti su se oslobodili, i češće opsedali gol šikarčana. U 78 minuti , jedan napad bukovčana, golman Čortan je osujetio prekršajem za jedanaesterac nad Jovanovićem, i od sudije Rakića je zaradio crveni karton, što je proizvelo novi problem za trenera Milojeva, jer su do tada izvršene dve zamene igrača, pa je umesto Miškovića, koji je trebao ući u igru, na teren morao rezervni golman Milosavljević, a iz igre je izišao Bačić, koji je početkom drugog poluvremena zamenio povređenog Đurišića. Centarfor gostiju, Bojić je sa kreča smanjio na 3:1,a osam minuta kasnije , Petreš je iz solo akcije, sa distance pogodio mrežu za 3:2. Od gotovog, veresija za domaći tim, pa su poslednji minuti prošli u borbi da se ne primi treći gol, a probuđeni bukovčani su kasno shvatili da su mogli i bolje proći u ovom susretu. Stoga su na kraju utakmice, koju je Rakić produžio za samo minut nadoknade, bili ljuti na arbitra iz Apatina, kome je ovo računanje vremena pokvarilo ukupan dojam o njegovom delenju pravde na ovom derbiju, što opet ne umanjuje zasluženu pobedu domaćeg tima. Sama utakmica je bila fer i korektna, a povreda Miška Mijića iz ekipe Omladinca, koji je završio utakmicu pre isteka regularnog dela, i pomoć potražio u gradskoj bolnici zbog povrede prsta leve ruke, rezultat je nezgodnog pada i slučajnosti,a ne zle namere protivnika.

PODRUČNA LIGA SOMBOR OFK ŠIKARA –OMLADINAC(B) 3:2 (3:0)

Sombor 8. novembar 2015. godine. Igralište u Šikari. Gledalaca 150. Sudija Rakić(Apatin). Pomoćnici Mudrinić i Vejnović (Apatin). Delegat Mitić (Apatin). Strelci : Cvijetić u 7, N. Rančić u 18 i 32, a Bojić u 78 (penal) i Petreš u 89 za Omladinac. Žuti kartoni Čortan, Antičević, Bačić i Đurić (OFK Šikara) , a Šarić, Petreš (Omladinac). Crveni karton Čortan ( OFK Šikara ) u 78 minutu . Igrač utakmice Nemanja Rančić (OFK Šikara)

OFK ŠIKARA. Čortan, Serenčeš, Petreš, S. Rančić (Šimon), Mračina, Bandobranski, Đurišić (Bačić(Milosavljević), Cvijetić, Antičević, Đurić,N. Rančić.

OMLADINAC(B): Njegomir, Maričić, Bečanović, Veselinović, Šarić , Petreš, Cvijetić (Rončević), Bobanac ( Jovanović), Cvijetičanin, Bojić i Trkulja(M. Mijić)

.671

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *