PFL Sombor: Kuljani odneli bod Omladincu sa Bukovca

Lepo fudbalsko popodne na Bukovcu, i podela bodova u utakmici X kola prvenstva Područne Lige Sombor, u kojoj su se sastali domaći Omladinac i Kula iz istoimenog mesta. Dobro pripremljen teren, vreme prijatno za igru, imali su fudbaleri oba tima, a mali broj gledalaca ispratio je ovaj meč, u kome obe ekipe treba da budu zadovoljne, jer za nešto više su se trebali potruditi i jedni i drugi.Domaćini, nedovoljno uigrani, nisu mogli , najpre stvoriti, a potom i realizovati izglednije prilike za gol, a gosti su verovatno i došli sa namerom da se kući vrate ne poraženi sa ovoga gostovanja ekipi, koja u svojim redovima ima nekolicinu dobrih pojedinaca.

Nakon početnog ispitivanja, domaći sastav je nešto češće opsedao gol golmana Radulovića, a do vođstva su ipak došli gosti, iznenada u 29 minuti, kada je jedan svoj šut materijalizovao Džodžić, tako što je loptu, koja mu je dobro sela , poslao iza leđa golmana Njegomira. Bio je to hladan tuš za domaće navijače, ali se fudbaleri nisu uplašili, već su nastavili da opsedaju gol čuvara mreže iz Kule. Na izjednačenje se čekalo 9 minuta,a dobro ubačenu loptu u peterac gostiju, sačekao je Nemanja Mijić, i glavom je poslao na pravo mesto. Do kraja poluvremena nije se ništa ozbiljnije dešavalo na terenu, pa je i postavljeni rezultat odgovarao i jednima i drugima,a domaćini su gajili nadu da će se u drugom poluvremenu dogoditi bolja igra, a samim tim će i rezultat biti na njihovoj strani.

Međutim, kuljani dobro brane svoj deo terena,a ponekad naprave izlet do gola Njegomira, koji je u jednom navratu , za samo nekoliko sekundi, odbranio dva udarca iz neposredne blizine, i sačuvao svoju mrežu. Kako se meč bližio kraju, sve je teže bilo napadačima Omladinca probiti bedem ispred vrata Radulovića, a nekoliko kornera, koji su uzgred budi rečeno, loše izvedena, nisu bili od koristi, jer je odbrana Kule čistila sve iz svog šesnaesterca. Zato postignuti rezultat je realnost ovoga susreta, i da je bilo drukčije bilo bi nerealno.

Utakmica je odigrana u granicama fer-pleja, sa dva pokazana žuta kartona, po jedan na obe strane, a za glavnog sudiju se može reći da nije pravio neke greške, mada mu je kretanje bilo veoma slabo, te je često bio udaljen od situacija i mesta događaja, gde je se očekivala njegova energična i brza odluka.

Ovaj rezultat je neuspeh domaćeg sastava, jer tri puta odigrati nerešeno pred svojim navijačima sa ekipama, koje nisu pretendenti za visok plasman, smatra se slabim učinkom ekipe, koja realno može više.

Područna Liga Sombor OMLADINAC-KULA 1:1 (1 :1)

Bukovac, 18. Oktobra 2015 godine. Igralište Omladinca. Gledalaca 100. Sudija Manić (Karavukovo). Pomoćnici Boškić (Odžaci) i Kalapoš(Ratkovo). Delegat Kekić (Čonoplja). Strelci N. Mijić u 38 za Omladinac, a Džodžić u 29 za Kulu. Žuti kartoni : Maričić (Omladinac), a Jovanović (Kula). Crveni kartona nije bilo. Igrač utakmice Bojić (Omladinac).

Omladinac ; Njegomir, Maričić, Bečanović, Veselinović, Šarić, Cvijetić (M. Mijić), Bobanac, Bojić, N.Mijić, Rončević (Cvetičanin) i Trkulja.

Kula : Radulović, Jovanović, Olić, Vojnović, Popović, Džodžić ,Plješevac (Babić), Zlatić (Mitrić), Bukejlović, Kukolj i Tošić (Tomajek).

670

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *